keskiviikko 2. toukokuuta 2012

kestovaipoista




Jo ennen raskautta mulle oli itsestäänselvyys, että sitten kun joskus saan lapsia, käytän niiden kanssa kestovaippoja. Päätin tämän löydettyäni kuukupin vuonna 2005. Että kun en itsekään käytä kertiksiä, niin ei lapsenikaan tarvitse.

Kaikki ei kuitenkaan ole mennyt ihan kuin Strömsössä kestoilun suhteen. Ensinnäkin Okko kasvoi ulos pienimmistä vaipoista hyyyyvin nopeasti ja hoksasin, ettei meillä ollut tarpeeksi isompia vaippoja. Eikä ole vieläkään. Tai jos itse vaippoja on tarpeeksi, niin tehokkaita ja hyviä imuja ei. Kestovaipasta myös tulee pissat ohi tosi paljon helpommin ja nopeammin kuin kertiksestä, mikä on aika harmillista eikä hirveästi motivoi kestoiluun. Kestovaipoissa on myös usein useampi liikkuva osa, ja ne tuntuvat menevän yli Okon isän ymmärryksen kaikesta perehdyttämisestäni huolimatta.

Okon iholle kestovaipat sen sijaan tuntuvat sopivan kertiksiä paremmin. Lisäksi kestojen ympäristöystävällisyys puoltaa niiden käyttöä myöskin. Ja onhan ne ihan hurjan söpöjä, kuten ylläolevista kuvista saattaa huomata. Kertaostoksena ne tosin ovat kalliita, vaikka hyödyntäisikin kirppiksiä ja huuto.nettiä. Toisaalta, yhden kertsivaippapaketin hinnalla saattaa käytettynä saada kaksikin kestovaippaa, joten kyllähän siinä pidemmällä tähtäimellä säästää ja paljon.

Meillä siis käytetään tällä hetkellä kestoja ja kertiksiä iloisessa sekamelskassa molempia. Kestovaippojen käyttö painottuu aamupäiviin, yöllä kertis on helppo ratkaisu, kun minua ei erityisesti nappaa vaihtaa vaippaa ja litimärkiä vaatteita yöllä montaa kertaa. Yön jälkeen tuntuu hyvältä ratkaisulta käyttää kestovaippoja, jotta Okon iho pysyisi hyvänä. Omatuntoni kyllä soimaa noista kertiksistä, mutta yritän pitää mielessä, että yksikin kestovaippa päivässä on 365 kertsiä kaatiksella vähemmän vuoden aikana, joten ei tässäkään asiassa ole pakko olla ihan joko-tai-linjalla. Sekamelskakestoilu on täyttä kertistelyä parempi vaihtoehto kuitenkin. Toivoisin, että tässä muutaman kuukauden sisällä päästäisiin käyttämään pelkkiä kestovaippoja, kun niitä kestovaippavarastoja hiljalleen täydentelen.

Ylläolevista kuvista ensimmäinen on otettu huhtikuun alussa, toinen eilen. On se punkero kasvanut!

1 kommentti:

  1. Minäkin olin aikeissa kokeilla edes osakestoilua, mutta kiinnostus hyytyi, kun kokeilut päättyivät siihen, että kesto falskasi alta aikayksikön. Meillä siis yksi kesto päivässä ei olisi suoranaisesti säästänyt yhtä kertsiä, koska yhdellä kertakäyttöisellä pärjäsi paaaaaaljon pidemmän ajan, mitä kestolla... Tai ehkä olisi pitänyt vain tunkea vaipan sisuksiin kilotolkulla lisää imukankaita, mutta toisaalta muutenkin oli järkyttävät pyykkimäärät, niin ei sitten oikein lähtenyt kestoinnostus nousuun :/ Lisäksi eka muksu oli sitä sorttia, että joka pieraisulla oli ainakin vähän sinappia vaipassa, eli sitä kestopyykkiä olisi myös tullut päivän aikana ihan karseita määriä.

    No, jos muksut käyttävät kertsejä, niin onpa edes itsellä myös tuo kuukuppi... olkoot se minun pieni ympäristötekoni :)

    VastaaPoista