tiistai 29. toukokuuta 2012

varo ettei kärpäset lennä suuhun!




Viime päivinä otetuissa kuvissa Okolla on hyvin usein suu auki. Pistinpä merkille. Okko on aika hulvaton tyyppi muutenkin, se nauraa nykyään tosi herkästi. Varsinkin isille. Ihan vähän vain olen katkera. Se nauraa, jos sen jalkoja pumppailee ja sanoo samalla BAABAABUUBUU tai sitten jos sitä kutittaa tai jos mölisee kieli ulkona suusta (tätä se usein myös yrittää matkia). Samoin jos Okkoa tanssittaa käsistä, se sanoo HEHEHE. Vauvan nauru on kyllä niin hurmaava ääni, että ärsyttää vähemmän katkonaiset unet ja niskajumit heti kun sitä kuulee.

Okko viihtyy nykyään paremmin lattialla kuin ennen. Se sätkii ja potkii ja ärisee ja mölyää. Vielä se ei ympäri mene kuitenkaan, vaikka kyllä tuo meininki siltä näyttää, että selältä käännytään mahalleen ihan pian. Ylläolevassa kuvassa äiti saattoi ehkä asetella Okon noin päin.

Eilen tuolta levitetyn makuupussin alta vipelsi sokeritoukka. YÄK. Kesä tuo mukanaan kaikki ällöttävät ötökät. Pienenä mietin, että kesä olis jees, jos ei olis ötököitä ja talvi olis jees, jos ei olis lumiauroja (pelkäsin niitä aika hysteerisesti, ötököitä pelkään vieläkin). Huonot puolensa jokaisessa vuodenajassa kaiketi.

Olen tehnyt vaateinventaariota. Nyt on käytössä koot 62 ja 68. Jälkimmäinen yhä enenevissä määrin. Pelkään, että kaikkia vaatteita ei ehditä käyttää ennen kuin ne jää pieniksi. Löysin nimittäin vaatehuoneesta hyllyllisen kokoa 68 lisää. Olin koko ajan ollut siinä käsityksessä, että ne on isompia vaatteita sillä hyllyllä. Hupsis. Ja on muuten harvinaisen typerää, miten joidenkin valmistajien 68 on isompi kuin toisten valmistajien 62! Mun mielestä olisi reilua, että nuo koot olisi jotenkin universaaleja, että jos ostaa jotain kokoa, niin se sitten kanssa olisi sitä. Muutama kiva vaate ehti päälle vain pari kertaa, kun olivat pientä mitoitusta, ja sekös vasta ärsytti.

Ensi viikolla Okko täyttää 4 kuukautta. Vasta kun olin henkisesti sopeutunut tähän kolmeen kuukauteen. 4 kuukautta on kolmasosavuosi. Aika hurjaa. Ei ole enää ihan pikkuinen vauva tuo Okko. Onneksi pieni kuitenkin vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti