tiistai 24. heinäkuuta 2012

ihan ite!

Okon ruokapäiväkirjasta päivää, eilen Okko söi kaksi maissinaksua ihan itse! Toki nyrkkiin jäänyt osa jäi syömättä, kun Okko ei oikein hoksannut, miten sen saisi sieltä suuhun. Niinpä se olikin hyvä hinkata omaan paitaan. Maissinaksuihin muuten voi jäädä koukkuun aikuinenkin, ne on vähän niin kuin juustonaksuja paitsi että ne ei hirveästi maistu miltään. Lukaisin tuossa tuon sormiruokailuraamatun, eli Omin sormin suuhun-kirjan ja vaikka tuskin tarjoilen Okolle oikeaoppisesti pelkästään sormiruokaa, niin se on varmasti hauska ja kehittävä tapa tutustua ruokaan siinä soseiden rinnalla. On varmasti Okonkin mielestä mielenkiintoista päästä näkemään ja kokeilemaan erilaisia ruokia sen sijaan, että ne kaikki lapataan mössöksi surautettuna suoraan suuhun.

Vietämme Okon kanssa nyt viimeistä viikkoa kahdestaan kotona. Sen jälkeen Okon isä palaa taas kotiin asumaan. Hienostihan me ollaan Okon kanssa täällä pärjätty viikot kahdestaankin, vaikka innolla odotankin jo viikonloppua, kun tämä kaksin oleminen päättyy. Ainakin seuraavaan kesään saakka.

Okko alkoi eilen jokellella vähän eri tavalla kuin ennen, jotain uusia äänteitä sinne on tullut sekaan. Tänä aamuna se ihan varmasti haukkui minua homoksi, kun aamu alkoi mielestäni hitusen liian aikaisin. Okko on viime aikoina nukkunut päiväunia varsin mallikkaasti ja ihan niin kuin se olisi jonkun rytmin poikasenkin löytänyt. Vastapainona sitten aamuyöstä heräillään vartin tai puolen tunnin välein aamuun asti. Olisi varmaan fiksua äidinkin mennä nukkumaan vähän ennen puolta yhtä, niin ei tarvitsisi aamuisin muistuttaa elävää kuollutta. Jospa se toisen hampaan puhkeaminen veisi pois moiset yökukkumiset ainakin hetkeksi.  Ainahan sitä toivoa saapi.




1 kommentti:

  1. Sain luettua tuohon "...homoksi" asti. Sitten repesin hihittelemään täällä. :D Ihana Okkonen!!!

    VastaaPoista