torstai 13. syyskuuta 2012

Ärsyttävä vauva

Toisinaan se maailman ihanin lapsi on myös raivostuttavan ärsyttävä, mitäpä sitä kieltämään. Niinpä ajattelinkin tänään jakaa Okon ärsyttävimmät tavat!

1. Juuri kun se on nukahtamassa, se herättää itsensä hieromalla silmiään, kaivamalla korvaansa tai lyömällä itseään. Ja nukutusprosessi alkaa alusta.
2. Se repii minua hiuksista. Kovaa. Sattuu. Au. Sama miten hyvin laitan hiukset kiinni, aina se löytää jonkun karanneen kiekuran ja kiskoo. En juurikaan kärsinyt yleisestä synnytyksen jälkeisestä sulkasadosta, mutta Okon hiustenrepimistaipumuksen takia tukkaa on päässä paljon vähemmän kuin ennen.
3. Se potkii ja rääpii ja repii. Sattuu. Au.
4. Kun siltä yrittää vaihtaa vaippaa ja/tai vaatteita, se kääntyy kesken kaiken vatsalleen. Yleensä sen saa kääntää takaisin selälleen noin viisitoista kertaa yhden vaipanvaihdon aikana.
5. Syöttäessä se saattaa kesken kaiken suu täynnä ruokaa päristellä ruuat itsensä päälle, ruokkijansa päälle ja pitkin seiniä ja pöytiä. Hymyilee leveästi päälle. Sen jälkeen suu aukeaa "lisää!"-tyyliin, joten ilmeisesti se tekee tätä vain siksi, että se on olevinaan hauskaa.
6. Se raakkuminen. Semmoinen "minulla on tylsää!"-huuto, jonka takia olen harkinnut tosissani korvatulppien hankintaa. Sattuu korviin.

Toki Okko ei mitään näistä tee tahallaan minua ärsyttääkseen. Sehän on vauva. Sillä kai sitä sietääkin, vaikka joskus tekisikin mieli ärähtää, että lakkaapas nyt apina repimästä niitä hiuksia.




2 kommenttia:

  1. Juu, näin on. :D

    Meille on ilmaantunut yksi ärsyttävä, ja jopa vähän vaarallinen tapa: pikkuihminen kun istuu lattialla ja jostain syystä päättää, että nyt meni hermot, niin paiskaa itsensä siltä istumalta selälleen lattialle. :-/
    Ja sitten alkaa julmetunmoinen huuto, joka ei kyllä useinkaan johdu siitä, että olisi sattunut, vaan on ihan puhtaasti sellaista "Nyt mä tässä kiukuttelen-" huutoa.
    Voi näitä pieniä rakkaita, ei oo aina helppoa... <3

    VastaaPoista
  2. Voin kyllä allekirjoittaa jokaisen noista kohdista!

    VastaaPoista