torstai 4. lokakuuta 2012

kehittyvä ihminen

Tänään Okko otti ensimmäiset konttausaskeleensa. Hyvä Okko! Lisäksi Okko on oppinut nousemaan polviseisontaan tukea vasten. Näinpä hän yltää nyt korkeammalle, esimerkiksi sohvapöydän alatasolle, jonne on kertynyt yhtä jos toista turhaa paperia pois tieltä. Täytynee keksiä niille jokin toinen säilytyspaikka.

Okko on myös oppinut puhumaan. Viime postauksessa väitin, että ei se tajua, mitä äiti tarkoittaa, mutta olen muuttanut mieleni asian suhteen. Sen verran usein se sanoo sen oikeassa tilanteessa. Toisinaan kyllä myös vähän vähemmän oikeassa. Muutama päivä sitten Okko ryömi Turo-kissan perässä hokien äitiäitiäitiäitiä. Toinen Okon osaama sana on tissi. Sen Okko sanoo vain siinä yhteydessä, kun näkee paljaan rinnan, ja se on toistunut niin monta kertaa, ettei se voi enää sattumaa olla. Vielä Okko ei sentään ole hoksannut tissinkaipuutaan ilmoittaa tätä sanaa huutamalla, ja hyvä niin. Voisi olla jokseenkin kiusallista sellainen tissitissitissi-huutaminen jossain julkisella paikalla. Tarkoitukseni oli välttää tämä ja alkaa puhua Okolle maidosta tissin sijaan, mutta tässä se nyt nähdään, miten hyvin siinä onnistuin. Seuraavaksi sanaksi veikkaan kissaa tai isiä, saa nähdä kumpi tulee ensin.




2 kommenttia:

  1. Mä yritin alkaa puhua Tieralle maidosta eikä tissistä, mutta en sitten saanut muutettua tottumusta. Nykyään kysyn, otatko tissiä ja vastaus on iloinen virnistys ja "titti!". Isiä ei tullut moneen kuukauteen (isi oli myöskin "äiti"), mutta osaa se senkin nykyään.

    Onnittelut Okolle hienoista uusista taidoista! Siitä se vauhti vaan lisääntyy ja sanoja alkaa tulla. :)

    VastaaPoista
  2. Voi toista söpöä! <3
    Onnea uusista taidoista! :)

    VastaaPoista